Cupcakes med ribs

Disse kager kan bages som muffins uden særlig pynt og smager dejligt syrligt i sig selv. På denne måde egner de sig fint til en picnic eller andre lejligheder, hvor man skal medbringe kage. Med den lidt søde, hvide chokolade-topping bliver de til ekstra lækre cupcakes, som f. eks. kan serveres til eftermiddagsteen.

Den hvide chokolade-topping kan evt. tilsættes ribspuré, som giver ekstra friskhed. Cremen skal køle helt af, inden den piskes op, så den skal laves i rigtig god tid, gerne dagen før, den skal bruges.

Der bliver ca. 8 store cupcakes af denne portion.

Kagerne
1 stort æg
50 g sukker
50 g mel
1 nip salt
1 tsk god vaniljesukker, lidt vaniljepulver eller kornene fra 1/4 vaniljestang
3/4 tsk bagepulver
50 g blødt smør
200 g friske ribs

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Stil en bageplade med bagepapir frem og placer 8 store muffins forme på pladen.

Skyl, tør og rib ribsene. Husk at tage 8 pæne klaser fra til pynt.

Pisk æg og sukker godt.

Bland mel, vanilje, salt og bagepulver og sigt det i dejen. Bland grundigt.

Rør det bløde smør i dejen og bland grundigt.

Vend de friske ribs forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i formene, som fyldes ca 3/4 op. Bag med det samme i ca. 15 minutter til kagerne er gennembagte. Prøv med en strikkepind, om der hænger dej ved og giv dem så evt. lidt længere tid.

Køl kagerne helt af på en bagerist. Lad dem bare blive i formene.

Topping
150 g hvid chokolade
225 ml piskefløde
evt. 150 g friske ribs (kan sagtens udelades)

Kog fløden op i en lille gryde. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Hæld fløden over og rør til al chokoladen er smeltet.

Skyl, tør og rib ribsene. Blend ribsene og sigt puréen, så du kan kassere de små kerner. Bland puréen i den lune fløde.

Stil på køl i mindst 3 – 4 timer, gerne til dagen efter.

Når massen er helt kold, piskes den let og luftig. Pas på ikke at piske for meget, så kan cremen skille. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

Pynt
ca. 8 klaser friske ribs

Ved servering pyntes de afkølede kager med cremen, der sprøjtes ud i et fint mønster. Læg de skyllede og tørrede ribsklaser oven på kagerne.

💡 Tip!
Kagerne kan sagtens bages med andre bær, som f.eks. blåbær, brombær eller hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.