Vandbakkelser med moccacreme – mocca eclair

Vandbakkelser bruges mest i det søde køkken, men de egner sig også til at fylde med f.eks. en ostecreme som snack eller på et ostebord. Her får du opskriften på ca. 8 stk. mocca eclair, men du kan også vælge at fylde vandbakkelserne med konditorcreme og flødeskum og evt. lægge et tyndt lag marcipan med kakao drys over til kartoffelkager.

 

Dejen
65 gram smør
2 dl vand
100 gram mel
1 knivspids fint salt
2 – 3 æg

Kog vand og smør op i en gryde. Tag gryden fra varmen. Pisk mel og salt i og rør til dejen er ensartet og blank. Lad den køle lidt af.

Pisk 3 æg sammen i en skål. Pisk æg i dejen lidt ad gangen, måske skal du ikke bruge det hele. Dejen skal være blød men ikke så tynd, at den flyder helt ud.

Kom dejen i en sprøjtepose enten uden tyl eller med en stjerne tyl. Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir i den form du ønsker. Dejen vil hæve til ca. dobbelt størrelse, så hold god afstand.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 25 – 30 minutter. Husk ikke at åbne ovndøren de første 15 minutter, da dejen ellers kan falde sammen.

Afkøl på en bagerist.

Moccacreme
2 æggeblommer
40 gram sukker
1 1/2 dl mælk
1/2 dl kold espresso eller 2 tsk pulverkaffe
1 1/2 spsk maizena

1 dl piskefløde

Rør æggeblommer sammen med sukker i en tykbundet gryde. Rør derefter mælk, kaffe og maizena i.

Varm forsigtigt cremen op under piskning til den begynder at simre. Lad den simre et par minutter.

Kom cremen i en skål, som enten dækkes med film helt ned på cremen eller drysses med lidt sukker for ikke at trække skind. Afkøl cremen.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i cremen.

Enten kan du skære vandbakkelserne op og fylde cremen i med en ske eller du kan fylde cremen i en sprøjtepose med en lang tyl, der kan stikkes ind i siden af vandbakkelsen.

Glasur
1 1/2 dl flormelis
1 – 2 spsk varm espresso eller vand og lidt pulverkaffe

Rør kaffe eller vand i flormelissen lidt ad gangen til du har en sej glasur. Smag evt. til med mere kaffepulver.

Pynt kagerne med glasur og gerne chokoladebønner, kandiseret viol eller anden pynt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.