Kaffesirup er lækkert både i varm kaffe og i is-kaffe. I en snæver vending kan det også bruges til at hælde over pandekager eller is.
Grundopskrift
1/2 liter vand
1/2 liter sukker
Kom vand og sukker i en gryde sammen med de valgte smagsgivere og giv det et opkog på et par minutter. Si smagsgiverne fra, tilsæt evt. en smule atamon og hæld på flaske. Opbevar på køl.
Med kanel og vanilje
2 tomme vaniljestænger
2 kanelstænger
Med whisky
ca. 1/2 dl whisky eller anden spiritus tilsættes efter kogningen.
Med hybenrose
En stor håndfuld friskplukkede, helst røde, hybenrose kronblade
evt. lidt citronsaft
Pluk kun kronbladene (og altså ikke blomsterbunden med støvdragere osv.) lige når de er sprunget ud. Kig kronbladene efter for smådyr og andre urenheder, men skyl dem endelig ikke.
💡 Tip
Hybenrose sirup kan også bruges til salatdressing.