Brombærcrumble

En nem kage som er virkelig lækker både som dessert og som kage til kaffen. Kagen kan også laves med andre bær eller frugter og kan varieres i det uendelige med nødder, kokos, krydderier osv.

700 – 800 gram brombær, friske eller frosne
2 spsk sukker
1 dl mandler
2 1/2 dl hvedemel
1 dl havregryn
1 1/2 dl rørsukker
150 gram smør

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom brombærrene i et ildfast fad og drys 2 spsk sukker over.

Kom mandlerne i en foodprocessor eller blender og kør kort til de er groft hakkede, du behøver ikke smutte dem først.

Tilsæt mel, havregryn og sukker og blend kort. Tilsæt smør i små klatter og kør til dejen er nogenlunde ensartet men stadig smuldrende i konsistensen.

Fordel dejen jævnt over brombærrene.

Sæt fadet i ovnen og bag til dejen er gylden, ca. 45 minutter.

Server kagen lun eller kold med creme fraiche, flødeskum, vaniljeis eller evt. en skyr-creme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.