Tykmælk og creme fraiche

Det er meget simpelt at lave din egen tykmælk eller creme fraiche. En hjemmelavet tykmælk er lækker til morgenmad, brunch eller dessert.

Tykmælk
1 liter økologisk mælk, f.eks. letmælk
1 dl økologisk kærnemælk

Rør begge dele sammen og fordel det i dybe tallerkener. Dæk tallerkenerne stramt med film og stil dem i stuetemperatur i en stabel med skærebrædder eller lignende i mellem. I løbet af 10 – 15 timer har syrningen gjort mælken tyk. Stil tallerkenerne i køleskabet mindst nogle timer inden servering. Server med friske bær, frugtkompot eller syltetøj. Du kan også drysse med müsli eller hakkede nødder.

Creme fraiche
1/2 liter økologisk fløde
1/2 dl økologisk kærnemælk

Rør begge dele godt sammen. Dæk skålen med film eller låg og stil den i stuetemperatur i 10 – 15 timer, til fløden er tyknet. Opbevar i køleskabet.

💡 Tip
Hvis du bruger kaffefløde til at lave creme fraiche af, så får du en fedtprocent på ca. 8. Hvis du bruger piskefløde, så kommer fedtprocenten op på ca. 35. Hvis du skal bruge noget, der ligner creme fraiche 18 %, så skal du altså blande to slags fløde i forholdet ca. 1 1/2 dele kaffefløde til 1 del piskefløde.

Du kan også bruge dine hjemmelavede, syrnede mælkeprodukter til at lave frisk oste eller smør af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.