Tærte med pærer og mandelcreme

Denne tærte er rigtig dejlig til eftermiddagskaffen men kan også sagtens serveres som dessert eventuelt med lidt ekstra pærer i skiver ved siden af.

150 gram hvedemel
50 gram flormelis
en knivspids salt
75 gram smør
en æggeblomme eller 1/2 æg

100 gram mandelmel, se Tip
100 gram sukker
100 gram smør
1 æg

2 pærer
et par spsk hakkede mandler

Bland mel, flormelis og salt og hak smørret ud i blandingen. Findel blandingen f.eks. med en gaffel. Du kan også bruge en blender eller foodprocessor. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen. Den skal ikke æltes.

Hvis du vil rulle dejen ud, så skal den først på køl i en times tid, men du kan også trykke dejen ud i et jævnt lag i et smurt tærtefad med det samme. Stil tærtefadet på køl, når dejen er kommet i.

Hvis du ruller dejen ud, så lav en cirkel, der passer til dit tærtefad. Læg dejen i det smurte fad og sørg for at kanten bliver jævn. Stil på køl.

Tænd ovnen på 175 grader (160 grader varmluft).

Pisk alt til mandelcremen godt sammen.

Vask pærerne, skær dem i kvarte og fjern kernehus og stilk. Skær pærerne i helt tynde både.

Tag tærten ud af køleskabet og læg et tyndt lag mandelcreme i bunden. Læg pærebådene i en fin spiral udefra og ind mod midten. Hæld resten af cremen over og glat den lidt ud.

Bag tærten ca. 35 – 40 minutter til den er jævnt gylden.

Pynt den varme tærte med lidt hakkede mandler. Tærten kan serveres både lun og kold.

2016-03-04 14.18.07

💡 Tip
Hvis du ikke har mandelmel, så kan du nemt lave det selv. Smut mandlerne og tør dem grundigt f.eks. bredt ud på en bageplade et par minutter i ovnen. Mal dem i en blender eller foodprocessor til de har konsistens som færdigt revet parmesan. Hvis du ikke har noget imod, at cremen bliver lidt mørkere i farven, så kan du godt undlade at smutte mandlerne.

Prøv at erstatte mandlerne – eller halvdelen af dem – med usaltede kerner af pistacienødder, der males fint, så får du en fantastisk smag på cremen. Pynt også med lidt hakkede pistacienødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.