Æblekage med mandler og kardemomme

En bagt æblekage som er god til te og kaffe, men som også sagtens kan gå som dessert med lidt tilbehør som f.eks. flødeskum, vaniljeis, vaniljecreme eller lignende. Her har jeg bagt den i en 20 cm springform, men et ildfast fad eller en aflang kageform er ligeså gode. Opskriften er relativt enkel og hurtig. Der bliver ca. 8 pæne stykker af denne portion.

3 æg
200 gram rørsukker
175 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
200 gram smør
2 store æbler
ca. 50 gram mandler
1 1/2 tsk kardemomme *
1 spsk tesukker/krystalsukker

*Friskkværnet kardemomme er absolut bedst, men hvis du ikke har mulighed for det, så bland kardemomme i melet i stedet for at drysse det over æblerne.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør en form godt.
Bland mel og bagepulver samt lidt salt (og evt. kardemomme) i en skål for sig.
Hak mandlerne groft, de behøver ikke være smuttede.
Vask æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær dem i tynde både.
Smørret skal være meget blødt men ikke smeltet. Giv det evt. 10 – 20 sekunder i mikroovnen.

Pisk æg og sukker til det er luftigt og uden knas af sukker. Rør melblandingen i.

Bland smørret grundigt i dejen. Pisk ikke for meget, da luften ellers går ud af dejen.

Kom dejen i en smurt form, her er det en 20 cm springform.

Læg æblebådene taglagt ovenpå kagen. Tryk dem godt ned i dejen og drys med grofthakkede mandler, friskkværnet kardemomme og te-sukker.

Bag kagen med det samme ved 180 grader varmluft i 45 – 50 minutter. Prøv med et grillspyd eller en strikkepind, om der hænger dej ved. I så fald skal kagen bages lidt længere.

💡 Tip!
Du kan drysse kanel over æblerne i stedet for kardemomme.

Man kan sagtens argumentere for flere æbler i dejen, husk i givet fald, at kagen evt. skal bages lidt længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.