Alle slags duftende roser kan bruges, men de røde giver samtidig en fin farve. Pluk kun kronbladene (og altså ikke blomsterbunden med støvdragere osv.) fra hybenroser, når de lige er sprunget ud.
Ca. 1/2 liter hybenrose kronblade
Ca. 3 – 4 dl hvidvinseddike
Kig rosenbladene efter for smådyr og andre urenheder, men skyl dem endelig ikke. Læg dem i et sylteglas og hæld eddiken over til det lige dækker.
Lad eddiken stå køligt og trække mindst en uges tid. Si rosenbladene fra og opbevar eddiken i køleskabet. Alternativt kan du tilsætte lidt atamon og hælde eddiken på en tætsluttende flaske.
Salatdressing med hybenrose eddike
1/2 dl hybenrose eddike
1/2 dl hybenrose sirup
1 dl god olivenolie eller lidt mere
lidt salt og peber
Kom det hele i en flaske eller et syltetøjsglas og ryst godt. Opbevar på køl, hvis en rest skal gemmes.