Rimmet torsk

Denne forret rækker til 7 – 8 personer. Fisken skal trække mindst 3 timer, men retten kan sagtens laves dagen før. Husk at rå fisk skal have været frosset mindst 24 timer før tilberedning og pas på køkkenhygiejnen under tilberedningen.

Rimmet torsk anrettet med tynde gulerodsskiver
Rimmet torsk anrettet med tynde gulerodsskiver

400 gram torske-loins
1 ½ spsk. fint salt
1 spsk. sukker
ca. 1 ½ spsk. fennikelfrø
1 aflang rødbede eller en stor gulerod
2 spsk. hvid balsamico-eddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
lidt salt og peber
½ – 1 fennikel (knold)
ca. 100 gram ægte mayonnaise
stærk sennep efter smag
evt. lidt flydende honning eller sukker
grønt f.eks. ærteskud, frisk koriander, dild eller lignende

Rugbrødschips eller tyndt ristet brød til servering

Torsken skal have været frosset i mindst 24 timer inden tilberedningen. Kig fisken efter for skind og ben og tør den godt i et rent viskestykke.

Rist fennikelfrø kort tid på en tør pande til de dufter men uden at de bliver mørke. Stød dem i en morter eller knus i en krydderikværn.

Bland fennikelfrø med salt og sukker og fordel blandingen på alle sider af torskestykkerne. Læg stykkerne på en tallerken, dæk med film og stil koldt i mindst 3 timer og gerne længere.

Skræl rødbede eller gulerod og skær også den i tynde skiver på mandolinjernet (ikke helt så tynde som fennikel, ca. 1/2 – 1 mm). Rør marinade sammen af balsamico, olie, sukker, salt og peber og smag til. Læg skiverne i en skål og vend dem meget forsigtigt med marinaden. Lad dem trække til servering.

Rens fennikelknolden og skær i papirtynde skiver, helst på et mandolinjern, og de skal virkelig være papirtynde, ellers er de ikke så lækre til dette. Skiverne skal skæres på langs af knolden, så det bliver hele skiver. Dæk til og stil køligt til servering.

Rør mayonnaisen med sennep til den smager lidt stærkt. Tilsæt evt. en anelse sukker eller honning for at justere smagen. Kom mayonnaisen i en frostpose.

Tag rødbede- eller gulerodsskiverne op og lad dem dryppe af på køkkenrulle. De skal være næsten tørre.

Skyl og tør den grønne pynt.

Skær torsken i skiver på ca. ½ cm tykkelse og anret på store tallerkener, f.eks. lidt taglagt.

Klip et hjørne af frostposen med mayonnaisen og sæt 4 – 5 mindre toppe rundt om fisken. Anret fennikel og rødbede- eller gulerodsskiver samt grønt oven på fisken (med let hånd og ikke for meget). Læg 3 – 4 rugbrødschips på kanten af tallerkenen og server flere i en skål ved siden af.

💡 Tip
Se opskriften på rugbrødschips her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.