Denne kage er næsten en klassisk sandkage med citron og så tilsat birkes. Det er en skøn, tæt kage, der rækker til mange.
6 æg
300 gram sukker
skal af 3 økologiske citroner
250 gram smør
1 dl blå birkes
350 gram mel
1/4 tsk salt
1 spsk bagepulver
saft af en citron
1 dl mælk
saft af 2 citroner
2 dl sukker
Riv skallen af de 3 citroner og sæt til side. Pres saften af citronerne. Kom 2/3 af saften i en lille gryde og gem resten. Smelt smørret. Bland mel, salt og bagepulver i en skål.
Tænd ovnen på 165 grader. Smør en springform på 22 – 24 cm godt.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland citronskal og den tilbageværende tredjedel saft i æggemassen. Bland derefter birkes, mælk, smør og melblandingen i og rør grundigt.
Kom dejen i formen og bag med det samme i ca. 1 time. Der må ikke hænge dej ved, når du stikker en strikkepind i.
Saften i gryden koges til en sirup med 2 dl sukker i ca. 5 minutter ved svag varme. Køl den af.
Så snart kagen kommer ud af ovnen prikkes den med en strikkepind for at skabe nogle huller i kagen. Hæld den afkølede sirup over kagen og lad den køle af i formen.
💡 Tip
Kagen kan også laves med økologiske limefrugter eller appelsiner.