Squashkagen kan sagtens spises som den er, men den bliver endnu bedre med et lag lime-smørcreme i midten.
500 gram squash
220 gram brun farin
4 æg
125 gram fuldkornsmel af f.eks. hvid hvede, kan evt. erstattes af hvedemel
150 gram hvedemel
1/2 tsk fint salt
3 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 knivspids stødt nellike
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
100 gram valnøddekerner
1 dl rosiner
Tænd ovnen på 185 grader. Smør en springform på ca. 22 – 24 cm, eller se tip forneden.
Riv squashen på den grove side af rivejernet, stil til side.
Bland mel, krydderier og hævemidler i en mindre skål. Hak valnødderne groft og mål rosiner af og stil til side.
Pisk æg og farin meget grundigt til massen er lys og luftig og sukkeret ikke længere knaser, når man rører i skålen.
Sigt melblandingen i æggemassen og rør rundt. Tilsæt squash, valnødder og rosiner og bland grundigt.
Kom dejen i formen og bag med det samme ca. 45 minutter. Når du stikker i dejen med en strikkepind, må der ikke hænge dej ved. Bag evt. lidt længere.
Køl kagen helt af.
Lime-smørcreme
100 gram neutral flødeost, f.eks. Philadelphia
65 gram blødt smør
125 gram flormelis
1/2 vaniljestang
reven skal af en økologisk lime
1 spsk limesaft
Skrab vaniljekorn ud af stangen og mas dem med lidt flormelis. Gem stangen til hjemmelavet vaniljesukker eller kaffesirup.
Pisk det hele godt sammen.
Flæk den kolde kage på midten og læg bunden på serveringsfadet. Smør cremen på bunden. Læg det øverste lag ovenpå.
Kagen har godt af at trække lidt og kan sagtens laves dagen før den skal serveres. Opbevares på køl, hvis den ikke spises inden for en dag eller to.
💡 Tip
Du kan også smøre lime-smørcremen på toppen af kagen i stedet for i midten, eller du kan lave dobbelt portion creme og gøre begge dele.
Kagen kan også bages som cupcakes. Bag i muffinsforme og brug smørcremen som topping.