Lagkagebunde

Disse lagkagebunde er hurtigt bagt og smager meget bedre end dem man køber færdige. Portionen giver 3 bunde. 2/3 af dejens mængde giver dej til en roulade.

4 store eller 5 små æg
2 1/4 dl sukker
1 1/2 dl hvedemel
3/4 dl kartoffelmel
1 1/2 tsk bagepulver

Smør 3 lagkageforme, hvis du har sådan nogle. Hvis du ikke har lagkageforme, så tegn cirkler på bagsiden af 3 stykker bagepapir. Læg dem på hver sin bageplade med bagsiden nedad. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bland mel, kartoffelmel og bagepulver i en skål.

Pisk æg og sukker lyst og skummende i en større skål. Sigt melblandingen i og bland grundigt.

Fordel dejen i de 3 forme eller på de 3 stykker papir, næsten ud til kanten af cirklerne.

Bag bundene med det samme i ca. 5 minutter. Bundene skal være gyldne og boble lidt op, men ikke blive for mørke.

Læg et ekstra stykke bagepapir klar på bordet drysset med sukker. Skyl et rent viskestykke i koldt vand og vrid det godt.

Vend bundene ud på det sukkerdryssede papir og lad dem køle af med det fugtige viskestykke bredt over.

💡 Tip
Husk at der er tale om bagepulver-dej, som skal bages med det samme efter at de våde og de tørre ingredienser er blandet. Hvis man venter for længe, så risikerer man, at dejen ikke hæver. Derfor er det nødvendigt at bage alle 3 bunde på en gang eller at lave dejen af flere omgange.

Lagkage kan lægges sammen med creme, syltetøj, frisk frugt eller bær, mousse eller hvad du har lyst til. Prøv at knuse lidt marengs eller makroner i det ene lag og dryp evt. med lidt portvin eller lignende og læg sammen med lidt creme. Kom frugt eller bær i det andet lag.
Lagkage kan pyntes med marcipan, flødeskum, glasur, gelé eller en kombination af nogle af disse.

Bundene kan varieres ved at tilsætte kakao, lakridspulver, lidt konditorfarve, hakkede nødder eller andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.