Vancouver småkager

Disse lette og sprøde småkager er meget populære i vores familie. Vi plejer at bage hele portionen, som giver ca. 150 stk. eller 6 plader fulde, de skal nok blive spist og de holder sig fint i en lufttæt dåse.

175 gram smør
125 gram sukker
1/2 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
100 gram mørk farin
75 gram kokosmel
1 tsk natron
100 gram mel
1/4 tsk salt
75 gram havregryn
1 æg

Skrab vaniljekornene ud af stangen og mas dem med lidt af sukkeret. Gem den tomme vaniljestang til hjemmelavet vaniljesukker eller kaffesirup.

Rør smør, sukker, farin og vanilje blødt. Bland mel med natron og salt og kom det i dejen. Rør rundt og tilsæt havregryn og æg.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Læg bagepapir på 2 bageplader.

Sæt småkagerne af med en lille teske, pas på de ikke står for tæt, da de flyder ret meget ud. Der kan være ca. 25 småkager på hver plade.

Bag 2 plader ad gangen i ca. 10 minutter til de er jævnt gyldne. Lige når de kommer ud af ovnen er de stadig lidt bløde, men så snart de er afkølet på en bagerist, så bliver de sprøde. Kom dem i en lufttæt kagedåse, så snart de er kolde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.