Brombær-is

En lækker, cremet is med virkelig god smag af bær. Isen kan selvfølgelig også laves med hindbær, boysenbær eller hvad du ellers har adgang til.
Isen kan laves uden ismaskine, men der skal røres flittigt i den under indfrysningen, så brug en større skål og vent med at komme isen i en form eller plastikbøtte, indtil konsistensen er næsten fast. Der bliver knapt en liter af denne portion.

Ca. 400 gram brombær, friske eller frosne
1 1/2 dl rørsukker
1 spsk vand
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeekstrakt
1 1/2 dl mælk
2 dl piskefløde
2 spsk vodka eller anden neutral spiritus (kan udelades)

Kom bær, sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog til bærrene er møre, ca. 5 minutter.

Purér gennem en sigte, brug evt. stavblender først.

Tilsæt mælk, fløde og vaniljeekstrakt og bland det godt. Tilsæt vodka og bland.

Hvis ismassen stadig er lunken, så sæt den på køl til den er kold og kør så massen i ismaskinen. Når isen er kørt færdig, så kommer du den i en plastikbøtte eller form, lægger et stykke husholdningsfilm helt tæt ned på isen og sætter den i fryseren.

Tag isen ud af fryseren lidt før den skal serveres.

💡 Tip!
Du kan sagtens udelade spiritus, men den er med til at gøre konsistensen mere blød, så du undgår for mange iskrystaller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.