Tomatsovs

Denne tomatsovs smager vidunderligt af sol og sommer. Den laves bedst med solmodne, smagfulde tomater, men i en snæver vending kan dåsetomater bruges.

1 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk god olivenolie
2 spsk hvid balsamico eddike
3/4 dl tør hvidvin
ca. 500 gram modne, smagfulde tomater
et par kviste frisk timian
lidt bouillon pulver/pasta, f.eks. hønsebouillon
lidt sukker
salt og peber
evt. lidt sovsejævner eller maizena mel udrørt i lidt koldt vand

Løg og hvidløg hakkes og kommes i den kolde olie i en gryde. Simrer et par minutter uden at tage farve. Tilsæt balsamico eddike og kog lidt ind. Tilsæt hvidvin og kog lidt ind.

Tomaterne skæres i mindre stykker og kommes i gryden sammen med timian, lidt bouillon pulver og lidt sukker.

Lad det koge til tomaterne er kogt ud, ca. 10 minutter. Purer med en stavblender og juster konsistensen enten med lidt bouillon eller ved at jævne sovsen lidt. Smag til med lidt ekstra sukker og salt.

💡 Tip
Du kan bruge denne sovs som en dejlig tomatsuppe ved at fortynde den med lidt yderligere hønsebouillon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.