Cookies er en slags småkager, der på en gang er sprøde udvendigt og samtidigt lidt seje i midten. Man kan komme i dejen, hvad man har lyst til af fyld og man kan lave dem store eller små efter behov. Af samme grund er det svært at angive hvor mange, der bliver af denne portion dej, men det er en pænt stor portion så der skal bruges ca. 6 bageplader for at bage dem.
420 gram hvedemel
1 top tsk fint salt
knapt 1 tsk natron
knapt 2 tsk bagepulver
250 gram smør
250 gram brun farin
200 gram rørsukker
2 1/2 tsk vanillepasta eller en vanillestang
2 mindre æg eller 1 1/2 større
ca. 450 gram fyld, f.eks. nødder, tørret frugt, chokolade osv.
Bland mel, hævemidler og salt godt i en skål for sig selv.
Klargør og hak evt. fyldet. Prøv f.eks. pekannødder og soltørrede tranebær, rosiner og valnødder eller hasselnødder, saltede peanuts, mørk eller lys chokolade og mandler osv.
Smørret blødgøres evt. ca. 15 sekunder i mikroovn, men det må absolut ikke smelte, bare være lidt blødt. Kom det i en stor skål og tilsæt farin, rørsukker og vanille. Rør det godt sammen.
Tilsæt æg og rør igen godt. Rør melblandingen i. Rør fyldet i.
Sæt dejen af i klatter på bagepapir med god afstand, da de flyder en del ud.
Bag ved 170 grader varmluft til de er gyldne men ikke brune. De skal stadig være en smule bløde i det. Det tager ca. 16 – 18 minutter afhængigt af ovnen og størrelsen.
Tag pladen ud og træk bagepapiret over på en rist. Efter et par minutter, kan du lægge dine cookies direkte på risten til afkøling. Når de er kolde, kommes de i en tætsluttende beholder.
💡 Tip!
Det er vigtigt, at der er to forskellige slags sukker i dejen, da det er med til at gøre midten af dine cookies lidt seje. Hvis du ikke har rørsukker, kan du bruge almindeligt, hvidt sukker, men rørsukker har meget mere smag end hvidt sukker.