Banankage

Denne banankage er luftig og blød. Den holder sig fint ved stuetemperatur i 4 – 5 dage, hvis den er pakket i f.eks. en plastboks. Man kan tilsætte hakket ckokolade eller evt. overtrække den med smeltet chokolade, hvis man synes. Dejens mængde passer i en almindelig randform, men kan sagtens bages i en springform. Den giver ca. 14 – 16 stykker.

190 gram mel
2 tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt
250 gram banan (ca. 2 1/2)
25 gram havregryn
1/4 dl kærnemælk *
50 gram forholdsvis finthakkede hasselnødder
115 gram smør
200 gram rørsukker
2 æg
1 tsk vanillepasta

* Hvis du ikke lige har kærnemælk, kan du bruge et andet surmælksprodukt eller almindelig mælk tilsat 1 tsk citronsaft.

Tag smør og æg ud af køleskabet.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør en randform eller springform med smør.

Vej mel af i en lille skål og bland grundigt med bagepulver og salt.

Mos bananerne med en gaffel og bland med kærnemælk, vanillepasta, hakkede nødder og havregryn.

Det er vigtigt at smør og æg har stuetemperatur, hvis ikke kan dejen skille og den vil ikke blive så luftig. Pisk det nu stuetempererede smør og sukker godt. Tilsæt et æg og pisk godt. Hvis dejen viser tegn på at skille, så pisk lidt banan i, inden det andet æg tilsættes og piskes i.

Vend bananmassen i og sigt melblandingen i. Vend eller rør til det hele er godt blandet, men uden at piske luften ud af dejen.

Kom dejen i formen, glat ud og bag straks ved 180 grader varmluft i 35 – 45 minutter. Prøv med et træspyd eller en strikkepind, om der hænger dej ved. Bag i så fald lidt længere.

Afkøl i formen.

💡 Tip!
Hasselnødder kan udelades eller erstattes af andre nødder.
Vanillepasta kan erstattes af vanillekorn fra 1/2 stang eller en god vanillesukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.