Isvafler

Hjemmebagte isvafler smager nu bare bedre end de fabriksfremstillede og det er ikke så svært. Det kræver et vaffeljern, der kan lave den rigtige tykkelse vafler. Jeg har et fra Severin, som dog laver nogle særdeles tynde vafler, der er umulige at få tætte nok til at holde på isen. Jeg har fundet på at skære to små stykker af et par firkantede spisepinde. Disse stykker lægger jeg i for- og bagkanten af vaffeljernet, som det ses på fotoet, så går det som en leg. Om man kan bruge et almindeligt vaffeljern ved jeg ikke. Der bliver 8 – 9 vafler af denne portion.

50 gram hvedemel
en knivspids fint salt
35 gram smør
ca. 70 gram æggehvider (ca. 3 små eller 2 meget store)
1 spsk rørsukker
1 dl flormelis
1 tsk vanillepasta eller korn af 1/2 vanillestang
Lidt smør til bagning

Kom mel og salt i en lille skål og bland det.

Smelt smørret f.eks. i mikroovnen og lad det køle af.

Kom æggehviderne i en skål og tilsæt sukker, flormelis og vanille. Pisk til massen begynder at tykne. Pisk melblandingen i. Pisk det afkølede smør i og fortsæt med at piske til massen er helt ensartet.

Smelt en smule ekstra smør til pensling af vaffeljernet.

Sæt de ting frem, som du skal bruge til formning af vaflerne, vaffelkegle, bagepapir, et glas til at stille fra i, evt. bomuldshandsker, en palet osv.

Varm vaffeljernet op til middelvarme og pensl begge sider med en anelse smør. Kom ca. 1 spsk dej på midten af jernet og luk det forsigtigt. Åbn ikke lige til at begynde med, da dejen så vil hænge i. Vaflerne skal være godt gyldne, men ikke brændte.

Pas på ikke at brænde dig på de meget varme vafler, derfor kan handsker være en god idé. Tag vaflen af med en palet og form straks over vaffelkeglen, husk at klemme spidsen sammen, så vaflen bliver mere tæt. Sæt vaflen fra dig i et glas indtil den er stivnet, herefter kan du lægge den til afkøling på bagepapir.

Opbevares i tætsluttende kagedåse eller plastikboks, hvor de kan holde sig mindst et par uger.

💡 Tip!
Du kan nemt lave vaffelskåle ved at lægge de varme vafler over en omvendt kop eller glas og holde siderne lidt nede, så der bliver fine folder.
Du kan også afkøle vafler fladt og knække dem i stykker, når de er kølet af. Så har du til pynt på isdesserter eller som småkager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.