Saltmandler smager skønt til en drink, som snack på terrassen en varm sommeraften eller i stedet for lørdagsslik. Men de kan mere end det. Saltmandler er rigtigt gode som drys på salater eller i varme retter som f.eks. eksotiske gryderetter.
¼ liter vand
75 gram groft køkkensalt
ca. 200 gram mandler med hinde
evt. lidt fint salt
Kom vand og salt i en gryde og varm det op til saltet er opløst. Tag gryden af varmen og kom mandlerne i. Lad mandlerne trække i vandet i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft).
Hæld vandet fra mandlerne og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Drys evt. lidt fint salt over mandlerne.
Bag dem i ca. 15 minutter til de er tørre og hvidlige af salt. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke og skru evt. ned for temperaturen.
Afkøles og opbevares i en lufttæt dåse (hvis de holder så længe).
💡 Tip
Du kan også lave denne snack med andre nødder, f.eks. hasselnødder.