Blåbær-is

Jeg er den heldige ejer af en rigtig is-maskine med kompressor. Jeg fik den af min mand efter i årevis at have klaget over, at der aldrig var plads i fryseren til skålen til min forrige is-maskine og at jeg derfor meget sjældent kunne lave is. Skålen skulle nemlig stå i fryseren i mindst 24 timer, før jeg kunne producere is, og så længe kunne jeg aldrig få plads til den. Du kan nu sagtens lave denne is uden maskine, blot du rører hyppigt i den, mens den fryser ind.

1 vaniljestang
150 gram sukker
3 æg
3 dl mælk
2 dl piskefløde
250 gram blåbær

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem med lidt af sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Kom vaniljekorn, sukker og hele æg i en gryde og pisk det lidt sammen med et piskeris. Tilsæt mælken og varm forsigtigt op mens du fortsat pisker. Det må ikke koge, men skal blive godt varmt og begynde at tykne. Når is-massen er tyknet lidt, så tag gryden af varmen og rør fløden i.

Kom massen i en skål eller plastikbøtte og stil den på køl. Stil den i fryseren, hvis du har travlt, men ikke så længe, at massen begynder at fryse for alvor.

Skyl og tør blåbærrene og mos dem med stavblender. Rør blåbærrene i den afkølede is-masse og kør den på ismaskine. Når isen er kørt færdig, kommes den i en plastikbøtte og sættes i fryseren, til den skal bruges.

Hvis du ikke har en ismaskine, så kom isen i en stor bøtte eller skål og rør i den mindst hver halve time, mens den fryser ind.

💡 Tip
Isen kan laves med andre bær, som f.eks. hindbær eller brombær.

Hvis du skal opbevare is i mere end et døgns tid, så er det en god idé at trykke et stykke plastfilm tæt ned over isen, inden du sætter låg på bøtten. Dette minimerer de iskrystaller, som ellers nemt danner sig på overfladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.