Croissanter

Croissanter med rigtig wiener-dej. Skønt som del af en brunch eller bare til søndags morgenmaden, når der skal lidt ekstra til. Der bliver 16 store croissanter af denne portion.

2014-10-29 15.00.51

1 portion wiener-dej
1 æg til pensling

Dejen laves og foldes 3 gange som beskrevet under wiener-dej.

Den færdigt foldede og afkølede dej trykkes/rulles forsigtigt ud til ca. 40 x 60 cm. Del dejen på midten, så du får 2 lige store stykker á 20 x 60 cm. Del hvert stykke i 4 lige store stykker á 20 x 15 cm. Skær hver firkant i to trekanter ved at skære fra hjørne til hjørne.

Træk forsigtigt trekanterne lidt lange og rul dem sammen fra den brede ende op mod spidsen. Der skal helst være 3 omgange dej i den færdigt rullede croissant. Læg croissanten på en bageplade med bagepapir, med den sammenrullede spids nedad, så den ikke åbner sig under bagningen.

Pensles med æg, der er pisket sammen med lidt vand. Efterhæver tildækket et lunt sted til ca. dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Bag croissanterne ca. 20 minutter til de er jævnt brune. Afkøles på bagerist. Kan sagtens fryses og lunes i ovnen før servering.

2014-10-29 15.00.27

💡 Tip
Croissanter kan fyldes med et lille stykke chokolade eller nougat inden sammenrulningen. Du kan også lave dem til Pain au chocolat ved at dele dej-stykkerne på tværs i stedet for på skrå og rulle stykket om chokoladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.