Fastelavnsboller af wiener-dej

Disse wienerbrøds fastelavnsboller kan enten bages med rosiner og sukat og spises som de er eller de kan flækkes og fyldes med konditorcreme, mokkacreme, hindbærcreme eller blot flødeskum.

1 portion wiener-dej tilsat 1 ekstra spsk sukker

Til pensling
1 æg
ca. 2 spsk vand

evt. 100 gram rosiner
50 gram sukat

eller

1 portion kagecreme
1 1/2 dl piskefløde
evt. smagsgiver som instant kaffe eller hindbærmarmelade

Glasur
50 gram flormelis
ca. 1 spsk kogende vand
evt. konditorfarve, instant kaffe eller kakao

Wiener-dejen rulles og foldes som beskrevet under wiener-dej. Hvis du vil bage dejen med rosiner og sukat, drysset dette over dejen inden den sidste foldning.

Dejen trykkes/rulles forsigtigt ud til ca. 28 x 28 cm og skæres i 16 kvadrater. Fold hvert stykke til en lille sæk, der knibes sammen og lægges på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.

Bollerne pensles med æg pisket sammen med lidt vand og efterhæver lunt og tildækket til ca. dobbelt størrelse.

Bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter til de er jævnt brune. Afkøles på bagerist.

Den kolde kagecreme vendes med fløden pisket til skum og evt. smagsgiver. Hvis du vil lave mokkacreme, så tilsæt instant kaffe efter smag til cremen under kogning. Hvis du bruger hindbærmarmelade, så rør det i den kolde kagecreme inden du vender flødeskummet i. Kom cremen i en sprøjtepose eller frostpose. Klip et lille hul i hjørnet.

Hvis bollerne skal fyldes, så flækkes de halvt igennem og cremen fyldes i. Bollerne pyntes enten med flormelis drysset gennem en sigte eller med glasur.

💡 Tip
Du kan også pynte bollerne med chokolade. Smelt mørk chokolade over vandbad med en smule fløde og smør det på bollerne med en bred smørekniv eller bagsiden af en ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.