Gulerodskage

Denne opskrift er af amerikansk oprindelse og ret nem at gå til. Frostingen bliver ved med at være blød også selvom kagen står på køl.

325 gram sukker
2 1/2 dl smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
4 æg
300 gram mel
1 spsk kanel
1 tsk fint salt
2 tsk natron
350 gram revne gulerødder
50 gram grofthakkede valnødder

125 gram flødeost naturel
50 gram blødt smør
1/4 stang vanilje, vaniljepulver eller vanilje fra kværn
200 gram flormelis

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk sukker og olie cremet og pisk æggene i et ad gangen. Pisk rigtigt godt.

Bland mel, kanel, salt og natron i en skål og sigt det i dejen. Bland godt og vend de revne gulerødder og hakkede nødder i til sidst.

Fyld dejen i en smurt springform eller en lille bradepande. Bag ca. 60 minutter og afkøl kagen på en rist.

Pisk flødeost og smør cremet. Tilsæt vanilje og flormelis. Pisk frostingen glat. Smørres over den kolde kage og kagen pyntes evt. med nogle hele valnødder.

💡 Tip
Valnødderne i dejen kan erstattes med en stor håndfuld rosiner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.