Pandekager er lækkert både som hovedret med forskelligt fyld og som dessert, kage eller del af en brunch. Her kommer et par varianter.
Min mormors pandekager
ca. 16 stykker
3 æg
3 spsk sukker
3 dl mælk
2 dl øl
2 tsk kanel
1/4 tsk fint salt
350 gram mel
Pisk æg og sukker. Min mormor piskede altid æggehviderne stive for sig selv og vendte dem i dejen lige inden bagningen, men jeg synes ikke, at det gør den store forskel på det færdige resultat at lade være.
Bland mel, kanel og salt. Pisk skiftevis mælk, øl og mel i dejen til du har en homogen masse.
Lad dejen hvile en halv times tid. Hvis du synes, at dejen er for tyk, så tilsæt lidt mere mælk.
Bag pandekagerne i smør eller neutral olie.
💡 Tip
Hvis du udelader sukker og kanel, så har du dejen til madpandekager. Erstat evt. halvdelen af melet med en grovere meltype. Fyld pandekagerne med kødsovs, svampestuvning eller grønsager og læg dem i et ildfast fad. Drys revet ost over og gratiner i ovnen.
Luksus dessertpandekager
ca. 6 – 8 stykker
2 æg
50 gram mel
50 gram smeltet smør
1 1/2 spsk sukker
1 1/2 dl mælk
lidt vaniljekorn eller vanilje fra kværn
reven skal af 1/2 citron
Pisk det hele sammen og lad dejen hvile lidt inden pandekagerne bages i smør.
Servering
Pandekager serveres med sukker, syltetøj, is, flødeskum eller frugt. Prøv også at servere med skyr creme og friske blåbær.