Hønsesalat

Denne pålægssalat kan også bruges som forret eller natmad og som fyld i sandwich, croissanter eller avocado. Den er lavet med meget større mængde fyld end traditionelle pålægssalater.

Hønsesalat
Hønsesalat

1 kyllinge- eller hønsebryst eller en rest kogt/stegt kylling
250 gram friske grønne asparges
250 gram friske champignon eller ca. 115 gram drænet vægt fra dåse/glas
evt. lidt smør til stegning
50 gram ægte mayonnaise
50 gram skyr eller fast yoghurt
en smule knust hvidløg eller hvidløgspulver
en smule karry
en smule salt
friskkværnet peber
lidt grønt til pynt

Drys en smule salt og peber på kyllingebrystet og steg det blidt på panden til det er gennemstegt men uden for meget stegeskorpe. Du kan også dampe det i mikroovnen i en glasskål med en smule vand i bunden og dækket med film. Lad det køle af og pil det i mundrette bidder. Hvis du skærer det i terninger får du en anden konsistens, der minder mere om færdigkøbt salat. Det er selvfølgelig en smagssag, hvad du foretrækker.

Knæk det nederste af aspargesstilkene af og kasser. Skær resten i bidder på ca. 2 cm og blancher dem i kogende vand i ca. 30 sekunder. Kom dem i koldt vand til de er kølet af, og læg dem derefter på køkkenrulle for at dryppe godt af.

Gør champignon i stand, skær dem i kvarte og rist dem på panden i lidt smør til de er lysebrune og møre, køl af. Hvis du bruger champignon fra glas, så skal de dryppe af, til de er helt tørre. Gå dem efter for alt for store stykker.

Rør dressingen sammen og smag til.

Bland det hele og anret i en skål med lidt grønt på toppen.

💡 Tip
Til denne salat er det bedst at bruge friske asparges. Asparges fra dåse eller glas er alt for udkogte og bløde. Hvis du alligevel er nødt til at bruge henkogte asparges, så skal de tørres meget grundigt, da dressingen bliver alt for tynd, hvis der er vand i grønsagerne. Champignon kan du derimod godt bruge fra dåse eller glas, da gevinsten ved at lave dem selv ikke er nær så stor som for asparges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.