Okseleverpostej

Denne leverpostej er lavet med okselever men kan selvfølgelig også laves med svine- eller kalvelever eller en blanding af begge dele. Okse- eller kalvelever har en mildere smag end svinelever og denne opskrift plejer at være et hit hos børn eller personer, der ikke er vilde med hjemmelavet leverpostej generelt.

Okseleverpostej
Okseleverpostej

600 gram okse- eller kalvelever
250 gram spæk
50 gram snør
75 gram mel
4 dl mælk
1 dl fløde
2 æg
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
1/2 tsk stødt allehånde
1/2 tsk stødt nellike
1 tsk tørret salvie
1 tsk fint salt
friskkværnet peber

Hak først løget gennem kødhakkeren, tilsæt knust hvidløg og sæt det til side. Hak spæk og sæt det til side. Hak til sidst lever.

Smelt smørret i en stor gryde. Kom melet i og bag det op. Tilsæt gradvist mælk og fløde under piskning og lad det bage lidt op mellem hver gang. Tilsæt salt og krydderier. Lad opbagningen simre lidt under piskning til den er helt glat og tyk.

Tag gryden af varmen og rør spækket helt ud i opbagningen. Rør derefter lever i og rør det helt ud. Tilsæt løg og til sidst æg. Rør det godt igennem.

Tænd ovnen på ca. 165 grader.

Smør nogle forme eller ildfaste skåle med lidt olie og fordel massen i. Bag dem 45 – 60 minutter efter størrelse. Hold øje med at de ikke bliver for mørke. Skru evt. lidt ned for ovnen eller læg stanniol over formene. Stik en strikkepind i midten af en form. Hvis der hænger noget ved, når den tages op, så skal leverpostejen bage lidt længere.

💡 Tip
Du kan bage leverpostejen i en stor foliebakke og skære den i passende stykker efter afkøling. Frys dem ned enkeltvis. Du kan også bage i ildfaste skåle og sætte dem i fryseren efter afkøling. Når de er frosset tager du leverpostejen ud af formene og pakker dem enkeltvis ind. Det sparer plads i fryseren. Når du skal bruge en leverpostej, lægger du den frosne postej i en ildfast skål igen. Nu kan du lade leverpostejen tø op i køleskabet eller lune den direkte i mikroovnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.