En marmelade af den let bitre slags, der smager af jul og solskin på en gang. Portionen giver ca. 3 glas marmelade.
2 økologiske appelsiner
4 økologiske klementiner
2 økologiske limefrugter
1 økologisk citron
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld mandler
ca. 3 dl vand
400 – 500 gram sukker
1 kanelstang
1 hel stjerne-anis
4 – 5 hele nelliker
4 kardemomme kapsler, let knuste
1 1/2 tsk geleringsmiddel
2 spsk cognac
2 spsk cointreau eller gran marnier
1 tsk flydende atamon
Vask frugterne og skær forsigtigt det yderste farvede lag af skrællen af uden at få det hvide med. Skær den farvede skræl i små, tynde strimler eller tern. Skær al den hvide skræl af frugterne og kassér den. Skær frugtkødet i tern og fjern eventuelle kerner.
Kom det hele i en gryde sammen med vand, rosiner og de smuttede, groft hakkede mandler.
Pak krydderierne i en pose lavet af gaze og kom dem i gryden. Kog ved svag varme under låg i ca. 1 time.
Fjern gazeposen og kom 400 gram sukker i gryden. Kog ved svag varme og uden låg i ca. 20 minutter.
Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker.
Rør geleringsmiddel i efter anvisning på posen. Tilsæt spiritus og evt. geleringsmiddel og hæld på skoldede glas.
💡 Tip
De enkelte citrusfrugter kan udskiftes med andre efter smag, hvis du f.eks. er vild med pomerans eller grapefrugt.