Kyllingespyd med peanut sauce

Marinerede kyllingestykker, der sættes på spyd og enten kan grilles eller steges på panden. Spyddene kan laves klar i god tid, så det er nem gæstemad eller en god ret som del af en buffet.

Ca. 400 gram kyllinge inderfilet
1 stængel frisk citrongræs (eller evt. tørret)
Ca. 2 spsk frisk, revet ingefær
2 – 3 fed hvidløg
2 økologiske limefrugter
1 dåse kokosmælk, godt 300 gram
Ca. 1 spsk fishsauce (eller evt. soyasauce)
salt og peber
olivenolie til stegning
frisk koriander til pynt
ca. 100 gram peanuts eller peanutbutter

Fjern de yderste tørre blade og skær rodskiven af citrongræsset. Skær evt. det øverste af stilken, hvis det er lidt tørt. Skær stænglen i papir tynde skiver. Hvis der er flere stængler i posen end du skal bruge, så snit dem alle og frys ned til senere brug. Hvis du ikke kan få frisk citrongræs, så kan man købe små dåser fra Urtekram med tørret, fintsnittet citrongræs, men det smager ikke så kraftigt, så brug gerne lidt mere.

Skræl ingefær og riv det fint. Pres hvidløgsfeddene. Riv det yderste grønne af limeskallen fint og pres saften. Du skal bruge ca. halvdelen af disse 3 ingredienser til saucen, så husk at tage dette fra, inden du går videre til at lave marinaden.

Til marinaden kommer du citrongræs og halvdelen af ingefær, hvidløg og limeskal og –saft i en skål.

Rør godt rundt i dåsen med kokosmælk, så indholdet er så jævnt fordelt som muligt. Kom ca. 1 dl af kokosmælken i skålen sammen med fishsauce. Bland det hele sammen og smag til med salt og peber.

Du kan enten marinerede kyllingefileterne inden de sættes på spyd eller du kan marinere de færdige spyd. Hvis du vil marinere kyllingen først, så kan du hælde marinaden i en frostpose og komme kyllingen i den. Luk posen tæt og læg på køl. Hvis du vil lave spyddene først, så sæt kyllingestykkerne på spyd og læg dem i et fad. Hæld marinaden over, dæk til og sæt på køl. Kyllingen skal trække mindst et par timer, men gerne længere.

Tag kyllingefilétterne op af marinaden. Husk at kassere marinaden, da den indeholder rå kyllingesaft. Sæt eventuelt kyllingefiléterne på spyd. Du skal ikke tørre marinaden af. Steg spyddene på panden i lidt olie i få minutter på hver side.

Peanutsauce
Kom peanuts i en blender eller foodprocessor og kør det jævnt sammen med resten af limeskal og -saft samt hvidløg og ingefær. Tilsæt kokosmælk indtil saucen har en fin konsistens. Smag saucen til.

Anret kyllingespyddene på et fad og pynt med frisk koriander. Server saucen i en skål for sig selv eller læg den i en stribe hen over spyddene.

💡 Tip
Frisk ingefær kan skrælles og opbevares hel i fryseren. Når du skal bruge frisk ingefær, så river du bare lidt af den frosne rod og lægger resten tilbage i fryseren. Bare husk at roden ikke må tø op før rivning, da den så bliver helt blød. Det samme kan gøres med peberrod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.