Rabarberkage med marengslåg

Denne kage er egentlig en slags tærte. Den er skøn som den er, men den bliver bestemt ikke ringere af at blive serveret med kold flødeskum, vaniljeis eller måske skyr-creme.

20160415_163140

500 – 600 gram tynde rabarberstilke, gerne vin- eller jordbærrabarber
1 1/4 dl sukker

1 dl sukker
3 1/2 dl mel
2 æggeblommer
125 gram smør
1 knivspids salt

1 dl mandler

2 æggehvider
3/4 dl sukker

Rabarberstilkene vaskes og tørres. Brug endelig fødderne af rabarberne også, det er her det meste af smagen sidder. Hvis du kun har grove rabarber, så kan du halvere dem på langs for ikke at få alt for store stykker. Stilkene snittes i 2 – 3 cm lange stykker og blandes med sukker i en skål. Trækker en times tid.

Tænd ovnen på 170 grader.

Sukker, mel, æggeblommer, salt og blødgjort smør samles til en dej, der trykkes ud i en smurt form. Passer til en springform, en lille bradepande (25 x 25 cm) eller et ildfast fad. Dejen skal trykkes ca. 3 cm op ad kanten.

Mandler hakkes groft. Du behøver ikke at smutte dem. Tag knapt halvdelen (de groveste stykker) fra og gem dem. Fordel resten på dejen og kom rabarberne med sukkerlage ovenpå.

Bag kagen i ca. 35 min.

Pisk æggehviderne stive og pisk lidt efter lidt 3/4 dl sukker i. Pisk et par minutter til marengsmassen er sej.

Når kagen er bagt fordeles marengsmassen ovenpå og helt ud til kanterne. Drys de grove mandelstykker ovenpå og bag kagen yderligere ca. 25 min. Hold øje med at mandlerne ikke brænder, læg evt. et stykke stanniol over kagen.

💡 Tip
Du kan sagtens erstatte op til halvdelen af melet med noget grovere f.eks. fuldkornsmel eller havregryn. Du kan også eksperimentere med at skære lidt ned på sukkeret, men rabarber er sure, så noget skal der til.

Kagen kan bages med æbler i stedet. Skær dem i tynde både, der lægges direkte på dejen og drysses med lidt sukker og eventuelt en smule kanel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.