Hindbærtrifli

Vi er så heldige at have hindbær i haven. Derfor er der også en skuffe i fryseren dedikeret til frosne hindbær. En af anvendelsesmåderne er denne trifli, hvor de frosne hindbær tør op oven på makroner og til sidst mødes af en blød creme. Desserten har altid vakt lykke, når vi har haft gæster.

1 æg
2 spsk sukker
2 spsk maizena mel
2 dl mælk
1/2 stang vanilje
2 1/2 dl piskefløde

ca. 200 gram makroner
ca. 1/2 dl portvin

500 gram frosne hindbær

lidt friske eller frysetørrede hindbær, mynteblade eller anden pynt

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt af sukkeret. Lav en kagecreme ved at piske æg, sukker, vanilje og maizena sammen i en gryde. Tilsæt mælken og pisk mens du varmer cremen op ved ikke for høj varme. Lad cremen simre et par minutter under konstant piskning. Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm tæt ned oven på cremen og sæt den så til afkøling.

Læg makronerne i en serveringsskål og knus dem let. Dryp portvinen over.

Læg de frosne hindbær ovenpå. Efterhånden som de tør op, så fordel dem lidt ud over makronerne.

Rør den kolde creme godt igennem. Pisk fløden til skum og vend den i cremen. Fordel cremen ovenpå de nu optøede hindbær og pynt med lidt friske eller frysetørrede hindbær, mynteblade eller hvad du nu har.

💡 Tip
Desserten kan også laves med jordbær eller blåbær.

Hvis du har travlt, kan bærrene tøs op i en gryde for svag varme, men desserten mister lidt af sit friske præg, når bærrene varmes op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.