Appelsinmarmelade med havtorn og vanilje

Lækker frisk appelsinmarmelade er altid et hit og med havtorn og vanilje opnår du en syrligt, krydret smag, der er fantastisk både på morgenbrødet og som tilbehør til ost.

Det er nødvendigt at anvende økologiske appelsiner, da man bruger den gule skræl. Hvis du køber ubehandlede appelsiner er de ikke nødvendigvis økologiske, dvs. at de stadig kan være sprøjtede med pesticider. Økologiske appelsiner derimod er både usprøjtede og ubehandlede på overfladen og dermed egnede til retter, hvor skrællen anvendes.

6 økologiske appelsiner
ca. 150 gram havtorn, gerne frosne
3 dl vand
1 stor vaniljestang
3 1/2 – 4 dl rørsukker efter smag
2 – 3 tsk rød Melatin uden konserveringsmiddel
1 tsk Atamon

Vask appelsinerne grundigt. Skær den alleryderste gule skræl af med en skarp kniv eller en kartoffelskræller. Pas på ikke at få det hvide med. Snit skrællen i små strimler.

Skær alt det hvide væk fra appelsinerne. Hvis du får skåret lidt ind i appelsinkødet, så pres evt. saften fra den hvide skræl over en gryde. Kasser den hvide skræl.

Skær resten af appelsinen i små bidder, fjern eventuelle kerner og alt for grove hinder.

Kom den gule skræl i gryden sammen med appelsinkødet, al saften fra skærebrættet og vandet.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mos dem med lidt af sukkeret og kom det i gryden sammen med den tomme vaniljestang. Tilsæt havtorn og bring det hele i kog.

Lad massen simre til den gule skræl er mør, ca. et kvarter. Tilsæt herefter det meste af sukkeret og kog yderligere 6 – 7 minutter. Smag på marmeladen og tilsæt eventuelt lidt mere sukker.

Jævn marmeladen med Melatin efter anvisningen på posen. Tilsæt Atamon og hæld marmeladen på varme, skoldede glas og sæt låg på med det samme.

? Tip!
Hvis du bruger syltesukker i stedet for rørsukker, skal du ikke tilsætte Melatin og Atamon, men vær opmærksom på, at syltesukker er raffineret roesukker, altså det man kalder hvidt sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.