Myslibarer

Disse myslibarer er ment som slik i den lidt sundere ende af skalaen. De indeholder i modsætning til slik som vingummi, lakrids og skumslik en del fibre og nogle vitaminer og mineraler. Men selvom man kunne fristes til at tro, at de så er sunde, så bør man ikke bare spise løs, da det høje indhold af fruktose fra de tørrede frugter trækker noget ned i regnskabet.

3 spsk kokosolie
40 gram honning
250 gram tørret frugt, f.eks. dadler, tranebær, rosiner
50 gram mandler eller nødder
100 gram havregryn

Smelt kokosolie og honning sammen. Det er lettest i et glas i mikroovnen, men brug ellers en gryde.

Kom de tørrede frugter i en foodprocessor og kør til de er groft hakkede. Tilsæt mandler og kør lidt igen. Bland havregryn i og til sidst kokosolie og honning.

Kom massen op i en form på ca. 10 x 25 cm, der er foret med plasticfilm. Læg bagepapir eller stanniol over og tryk massen fast sammen i formen. Sæt på køl i mindst 3 timer.

Løft massen ud af formen og skær den i passende stykker. Stykkerne opbevares i en tæt dåse på køl.

💡 Tip!
Hvis du gerne vil spare på fruktosen, så kan du skifte nogle af de tørrede frugter ud med flere nødder eller havregryn. Vær dog opmærksom på, at det primært er de tørrede frugter, der får myslibarerne til at hænge sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.