Rødbedekage med aroniabær creme

Inspireret af TV-programmet Den store Bagedyst 2017 har jeg kreeret denne kage med fugtige bunde bagt med rødbeder, nødder og chokolade og en lækker creme lavet på aroniabær. Kagen fremstår her bare i sin nøgne form, men som det ses på fotoet længere ned på siden, kan den sagtens smøres op og pyntes flot, så det bliver et helt mesterværk. Der bliver ca. 10 – 12 stykker af denne opskrift.

Bunde
250 gram rødbede
ca. 50 gram nødder eller mandler
ca. 50 gram mørk chokolade
100 gram mørk muscovadosukker eller evt. farin
kornene af 1/2 vanillestang
1 1/4 dl mild olie, f.eks. valnød
3 æg
150 gram mel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 spsk kanel
1/2 tsk salt
evt. 2 spsk rød frugtfarve

Tænd ovnen på 170 grader varmluft eller 185 grader almindelig ovnvarme. Smør en springform på ca. 22 – 24 cm.

Hak nødder og chokolade groft.

Skræl og riv rødbederne og bland dem med muscovadosukker, vanille, olie og æg i en skål. I en anden skål blandes mel med bagepulver, natron og krydderier.

Bland indholdet fra de to skåle godt sammen og tilsæt nødder og chokolade. Hæld dejen i formen.

Bag kagen ca. 30 minutter. Prøv med en tandstikker om kagen er bagt. Hvis der hænger dej ved bages kagen lidt længere.

Tag kagen ud af formen og lad den køle lidt af. Flæk kagen til to bunde, som nu skal køle helt af.

Creme
1 dl piskefløde
2 – 3 blade husblas
200 gram frosne aroniabær
150 gram flormelis
75 gram blødt smør
100 gram flødeost

Pisk fløden til skum og sæt på køl.

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom aroniabærrene i en gryde sammen med flormelis og evt. 1 spsk vand og lad det simre til bærrene er tøet op og sukkeret smeltet. Blend grundigt, gerne med en stavblender. Knug overskydende vand af husblasen og kom det i den varme bærmasse. Rør til det er opløst helt. Lad det køle af til ca. stuetemperatur, evt. i køleskabet.

Pisk det bløde smør sammen med flødeosten. Når bærmassen er kølet af, kommes den i smør/flødeost blandingen og det hele piskes sammen. Vend til sidst flødeskummet i. Sæt cremen i køleskabet til den begynder at stivne en smule.

Samling af kagen
Når cremen viser tegn på at stivne og kagen er helt afkølet, lægges den underste bund på serveringsfadet og halvdelen af cremen smøres på. Læg den øverste bund ovenpå og fordel resten af cremen på toppen.

💡 Tip!
Kagen vil helt sikkert også gøre sig godt med blåbær i stedet for aroniabær, og du kan selvfølgelig også bruge andre bær, f.eks. hindbær eller brombær, men husk i givet fald at sigte bærblandingen efter den er blendet, da du ellers vil få alle de små kerner med i cremen.

Hvis kagen skal være ekstra festlig, så kan du piske ekstra flødeskum og smøre kanten op med dette. Sprøjt evt. også med flødeskum på kanten eller drys den smurte kant med lidt finere hakkede nødder.

Som pynt oven på kagen kan du bruge blade fra rød skovsyre, frysetørrede bær, lidt guldstøv, marcipanroser eller hvad du ellers har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.