Balsamisk solbæreddike

Når du har lavet solbærsaft, rødgrød, gelé og andre ting af de frisk plukkede solbær og stadig har bær til overs, så er her en idé til at få dem brugt. Denne eddike er lækker som ingrediens i salatdressing og som ekstra smagsgiver til mørke sovse. Der bliver ca. 1 liter af denne portion.

1 kg friske solbær
3/4 liter rød balsamico eddike
ca. 2 dl sukker
evt. 1 tsk Atamon

Fjern blade og groft skidt fra solbærrene og skyl dem grundigt. Ribberne behøver du ikke at fjerne.

Kom dem i en stor gryde og hæld eddiken på. Kog bærrene til de safter, ca. 10 minutter.

Hæld indholdet gennem en fin sigte og lad det dryppe godt af. Kom eddiken tilbage i den rengjorte gryde og tilsæt sukkeret. Kog op til sukkeret er smeltet.

Hæld den varme eddike på rengjorte, skoldede flasker og opbevar det køligt. Alternativt kan du tilsætte 1 tsk Atamon, inden du hælder eddiken på flasker.

💡 Tip!

Se her hvordan du kan bruge den balsamiske solbæreddike til salatdressing.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.