Kransekagestykker

Af denne portion bliver der ca. 8 portionsstykker kransekage.

250 gram ren, rå marcipan med et mandelindhold på mindst 60 %
1 æggehvide
ca. 70 gram flormelis
Ekstra flormelis

Til glasuren
en smule æggehvide
ca. 40 gram flormelis

Kom æggehviden i en skål og tag lidt fra til glasuren. Til glasuren skal der kun bruges ca. 1/2 spsk.

Bræk marcipanen ud i mindre bidder og kom den og flormelis i skålen med æggehvide. Ælt det godt sammen for eksempel med en gaffel. Hvis massen er meget klistret, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere flormelis.

Kom lidt flormelis på bordet og skrab massen ud på det. Form massen til ca. 8 stykker kransekage, lidt trekantede i faconen. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag stykkerne ca. 7 – 8 minutter. De skal være fint lysebrune men uden at blive for mørke. Pas især på bunden af stykkerne. Hvis du foretrækker at bage uden varmluft, er det en god idé at sætte to bageplader oven på hinanden, da kransekagestykkerne ellers let branker i bunden.

Lad de bagte kransekagestykker køle af på pladen et øjeblik, inden de flyttes over på en bagerist for at køle helt af.

Rør den lille smule æggehvide med flormelis til glasuren. Den skal være lidt mere fast i det end almindelig kageglasur. Kom glasuren i en frostpose.

Når kransekagen er kølet helt af, klippes et lille bitte hul i det ene hjørne af frostposen. Sprøjt forsigtigt glasuren ud i fine, lige store buer hen over ryggen på stykkerne. Lad det tørre helt.

Kransekagen holder sig fint på en tallerken uden at være dækket over til næste dag. Hvis den skal gemmes længere, bør du lægge plastfilm over. Kransekage er meget fryseegnet uden glasuren, som nemt kan knække.

💡 Tip!
Kransekagemassen kan også bages som kransekagekonfekt. Så tilsætter du bare lidt mindre flormelis, når du ælter massen. Den færdige masse kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud i små forme. Pyntes med for eksempel cocktailbær, nøddekerner eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.