Rabarberkompot med ramsløg

Fantastisk forårs tilbehør til stegt kød eller fisk. Denne sauce eller kompot passer f.eks. rigtigt godt til stegt flæsk med nye kartofler og kan laves i ovnen sammen med flæsket.

500 gram rabarberstilke
1 dl hvidvin
100 gram sukker
lidt salt
10 – 12 blade ramsløg
Evt. lidt chiliflager

Rens rabarber og skær dem i 3 – 5 cm lange bidder. Læg dem i et ildfast fad, hæld vinen over, et lille drys salt og sukker fordeles henover stilkene.

Bag i ovnen ved ca. 150 grader varmluft i ca. 45 minutter. Smag evt. saften til med lidt chiliflager.

Skyl og tør ramsløgsbladene og snit dem i strimler. Bland forsigtigt i kompotten mens den er varm.

Server varm som tilbehør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.