Marengs er populært tilbehør til is og næsten alle kan lide det. Hvis du har æggehvider til over, så er det oplagt at bage nogle marengs. De kan gemmes i en tætsluttende dåse mindst en uge.
2 æggehvider
100 gram sukker
evt. smagsgivere f.eks. 2 tsk lakridspulver eller kakao
evt. lidt konditorfarve, pink, blå, grøn osv.
Pisk hviderne stive. Pisk halvdelen af sukkeret i og fortsæt med at piske et par minutter. Kom resten af sukkeret og evt. smagsgiver i og pisk til massen er ensartet.
Dejen kan bages i toppe eller smøres ud på bagepapir til marengsbunde. Hvis du vil lave toppe, så kom dejen i en sprøjtepose eller frostpose. Klip et lille hul i et hjørne og sprøjt toppe ud på bagepapiret.
Bag mindre toppe ca. 40 minutter ved 130 grader og større toppe og bunde ca. 60 minutter. De skal være sprøde med lidt klistret indre, men stadig kunne hænge sammen, når de tages af bagepapiret.
Marengs kan spises til is eller andre desserter eller knuses til fyld i lagkage eller æblekage.
💡 Tip
Prøv at servere lakridsmarengs med flødeskum og friske bær – det er kræs!