Chokolademousse

Let og intenst chokolade smagende mousse, der ikke er svær at lave. Portionen rækker til 6 – 8 personer.

8 æg (meget friske)
7 dl piskefløde
500 g chokolade, gerne en god, mørk chokolade med omkring 60 % kakao
2 spsk vand
Friske bær, nødder eller kandiserede violer

Del æggene i blommer og hvider. Pas på, at der ikke kommer blomme med i hviden, så kan det ikke blive stift. Pisk hviderne stive. Pisk blommerne let sammen i en anden skål.

Pisk fløden til skum uden at det bliver for stift. Tag ca. 1/3 fra til at pynte med og servere ved siden af.

Hak chokoladen meget fint og smelt den i en skål i vandbad sammen med 2 spsk. vand. Skålen skal være bred nok til at kunne hænge i gryden uden at vandet rører skålen. Smelt chokoladen ved så lav varme, at vandet ikke koger helt. Tag skålen op af vandbadet, køl evt. en smule af, hvis den virker varm. Hvis du har en chokoladesmelter, så kan du selvfølgelig bruge den i stedet.

Æggeblommerne hældes i en tynd stråle i chokoladen mens der røres.

Vend først flødeskum og til sidst de stiftpiskede hvider i chokoladen. Vend forsigtigt men grundigt nok til, at der ikke er klumper i.

Hæld moussen op i serveringsskålen og lad den stå koldt mindst et par timer, gerne længere. Pynt med små klatter flødeskum og enten bær, nødder, kandiserede violer, mynteblade eller lignende.

Server med resten af flødeskummet i en skål ved siden af og evt. lidt friske bær eller anden frugt.

💡 Tip
Hvis du pisker i nævnte rækkefølge, så undgår du at skulle vaske piskerisene af i mellem hver ingrediens.

Variationer af moussen:
Tilsæt fint reven appelsinskal fra en økologisk appelsin til æggeblommerne og erstat de 2 spsk. vand med appelsinsaft.

Brug chokolade med mint-crisp. Det er ikke så godt med chokolade med mint-creme som fyld, det bliver for sødt og klistret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.