Fennikelsalat

Denne salat er frisk og god som tilbehør til næsten alt kød og fisk. Den er italiensk inspireret og passer derfor rigtigt godt til andre italiensk inspirerede retter. Selv personer, der normalt ikke bryder sig om fennikel, plejer at synes godt om denne salat.

Fennikelsalat
Fennikelsalat

1 stor eller 2 små fennikel
1/2 glas soltørrede tomater i olie, drænet vægt knapt 100 gram
10 – 15 gode oliven efter smag
2 – 3 spsk hvid balsamico eddike
lidt salt
3 – 4 spsk god olivenolie
parmesan ost i flager
evt. lidt grønt til pynt

Fennikel skæres i papirtynde skiver på tværs, det er næsten umuligt uden et mandolinjern eller et meget skarpt rivejern med skiveklinge. Hvis skiverne er for tykke, bliver denne salat meget let noget bastant at tygge sig igennem.

Læg skiverne i en lav skål eller et tærtefad. Fordel soltørrede tomater i strimler og oliven ovenpå. Drys en smule salt over og dryp med balsamico eddiken. Hæld olien over.

Skær parmesanost i tynde flager f.eks. med en kartoffelskræller eller en skarp kniv. Fordel dem over salaten og drys evt. med lidt grønt.

Salaten har godt af at trække en times tid inden servering.

💡 Tip
I stedet for almindelige soltørrede tomater smager det næsten endnu bedre at bruge ovnbagte cherrytomater, evt. færdigkøbte i olie.
Køb gode oliven, sorte eller grønne efter smag, men undgå de udstenede sorte, billige oliven. De er tilsat farvestof og af meget ringe kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.