Rosenkålssalat

Gå ikke af vejen for at prøve denne salat selv om du normalt ikke bryder dig om rosenkål. Når de serveres rå som her, så er smagen frisk og nøddeagtig og har ikke de bitre toner, som kogt rosenkål let får.

2016-02-02 18.54.23

ca. 10 store eller lidt flere mindre rosenkål
2 mindre, helst røde, og meget sprøde æbler
2 forårsløg
en lille håndfuld grofthakkede valnødder
evt. frisksnittede krydderurter, f.eks. koriander

15 – 20 rosa peberkorn
2 spsk hvid balsamico eddike eller hybenrose eddike
3 spsk god olivenolie
lidt fint salt
ca. 1 spsk flydende honning, agavesirup eller 2 spsk hybenrose sirup

Fjern de yderste grimme blade på rosenkålene. Skær dem i meget tynde skiver fra toppen og kasser den sidste stump stok. Kom rosenkåls skiverne i en serveringsskål. Du kan også plukke blade af rosenkålen et for et i stedet for at snitte dem.

Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i meget tynde skiver. Del skiverne en gang eller to, hvis de er for store og kom dem op til rosenkålen.

Snit forårsløg i tynde skiver og hak eventuelt krydderurter. Kom det i skålen.

Knus de rosa peberkorn let med den flade side af kokkekniven og pisk dem sammen med resten af ingredienserne til dressingen.

Hæld dressingen over salaten og bland godt.

💡 Tip
Du kan erstatte æblerne med anden frugt f.eks. pærer, vindruer, mango eller blåbær. Valnødder kan erstattes af andre nødder eller kerner, f.eks. let ristede græskarkerner. På fotoet foroven er salaten lavet med vindruer og græskerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.