Is med salt-karamel og peanuts

En skøn, blød is som kan varieres med forskellige nødder.

Karamel
100 g sukker
25 g smør
2 spsk piskefløde
flagesalt

Smelt sukker til en lys og gylden karamel i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt smør. Rør godt rundt og tilsæt derefter fløden. Sæt gryden tilbage på svag varme og rør rundt et par minutter indtil massen er helt homogen. Tilsæt ca. 1/2 tsk flagesalt uden at røre for meget.

Iscreme
3 dl mælk
2 dl piskefløde
4 æggeblommer
50 g rørsukker

En god håndfuld ristede, saltede peanuts eller andre nødder

Pisk æggeblommer, mælk og sukker let sammen i en gryde. Varm langsomt ismassen op, til den næsten når kogepunktet og begynder at tykne. Den må endelig ikke koge.

Tag gryden af varmen og rør fløden i. Rør karamellen i.

Afkøl cremen helt i køleskabet, gerne natten over.

Smag evt. til med lidt mere flagesalt. Kør cremen på ismaskinen.

Når ismaskinen er ved at stoppe, tilsættes nødderne, som blandes med et par omgange. Isen kommes i en bøtte, som sættes i fryseren.

💡 Tip!
Prøv eventuelt kun at blande halvdelen af karamellen i ismassen fra starten og vent med den anden halvdel. Bland den resterende karamel med lidt ekstra fløde, til den er blød i konsistensen. Rør den ganske kort i ismassen sammen med nødderne, lige inden ismaskinen stopper. På den måde får du en færdig is med striber af saltkaramel og nødder.

Du kan yderligere tilsætte groft hakket flødechokolade og derved få en Snickers-is.

Du kan bruge andre nødder end peanuts, f.eks. grofthakkede valnødder.

Hvis du ikke har en ismaskine, så kan du komme ismassen i en stor skål i fryseren og røre i den mindst hver halve time, indtil massen næsten er frosset færdig. Tilsæt herefter resten som beskrevet ovenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.