Kammerjunkere

Koldskål med kammerjunkere – og helst hjemmebagte, så er det sommer! Fordelen ved at bage dem selv er selvsagt at man selv bestemmer smagen, sprødheden og størrelsen. Disse er bagt med fuldkornsmel, citronskal, vanille og kardemomme, så bliver det ikke meget bedre efter min mening. Der bliver ca. 150 små kammerjunkere af denne mængde dej.

100 gram groft hvedemel
150 gram fint hvedemel
2 tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt
100 gram rørsukker
2 tsk stødt kardemomme
100 gram smør
1 citron, økologisk
2 tsk vanilleekstrakt eller kornene fra 1/2 vanillestang
1 stort æg
Evt. 1 spsk mælk eller vand

Bland mel, bagepulver, salt, kardemomme og sukker i en skål.

Riv den yderste gule skal af en økologisk citron fint. Blødgør smørret i en egnet beholder ca. 20 sekunder i mikroovnen eller lad det stå på køkkenbordet til det er blødt, det må endelig ikke smeltes.

Smørret smuldres i melblandingen med en gaffel til du har en savsmuldslignende dej. Tilsæt æg, citronskal og vanilleekstrakt og saml dejen hurtigt, først med gaflen og så med fingrene. Dejen skal blot samles, ikke æltes. Hvis det ikke kan lade sig gøre at samle dejen, så tilsæt en anelse mælk eller vand. Sæt dejen på køl ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 165 grader varmluft og læg bagepapir på 2 plader.

Tag dejen ud på bordet og del den i 4 stykker. Hvert stykke trilles til en lang pølse på tykkelse med en wienerpølse. Skær pølsen i 35 – 40 ens skiver, der lægges på bagepapiret med lidt afstand.

Sæt begge plader i ovnen på en gang og bag i ca. 18 – 20 minutter til kammerjunkerne er gyldne og sprøde. Afkøl på en bagerist og opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.

💡 Tip!
Smagsmæssigt er det en rigtig god idé at male sine krydderier selv fra gang til gang. Grønne kardemommekapsler males i en kaffemølle eller stødes i en morter. Herefter sigtes skallerne fra. Læs mere om krydderier her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.