Surdejskiks

Sprøde, salte kiks til osten eller som en snack til dip. Der bliver ca. 80 kiks af denne portion. Her er de udstukket med 6 cm i diameter og forsynet med et stempel som dekoration, men de er ligeså fine blot skåret i firkanter.

150 gram surdej*
100 gram smør
80 gram rugmel
50 – 60 gram hvedemel
ca. 1 spsk tørret kydderurt, f.eks. rosmarin
Evt. 1/2 tsk salt

Olivenolie til pensling
Lidt flagesalt eller krydderi til pynt

*Når du frisker din surdej op, kan du bruge den del, som ellers skulle kasseres, til denne opskrift.

Blødgør smørret et par sekunder i mikroovn eller lad det stå på bordet til det er blødt.

Bland alle ingredienser til en konsistens som mørdej men hold gerne lidt hvedemel tilbage. Saml dejen i hånden. Dejen skal være fast men ikke smuldrende og blød men ikke klistrende. Tilsæt evt. lidt mere mel. Læg dejen på køl ca. 30 minutter.

Rul dejen ud på et melet bord til ca. 1 1/2 – 2 mm i tykkelse. Stik dejen ud i den facon, du ønsker eller skær den i passende firkanter. Læg kiksene på bagepapir på to plader.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pensl kiksene med olivenolie og drys evt. med lille smule flagesalt. Evt.  kan du nøjes med drysset af flagesalt og undlade salt i selve dejen. Du kan også drysse med lidt ekstra krydderi.

Bag ca. 18 – 20 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Afkøl på en rist og opbevar i en tæt lukket beholder, hvor de kan holde sig 3 – 4 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.