Mandel/pistacie-skåle

Normalt taler man om nøddekurve og disse er da også næsten magen til, blot lavet med mandler og pistaciekerner og formet lidt bredere. Skålene er tynde og sprøde og meget lækre. Af denne opskrift bliver der 8 skåle, som kan fyldes efter ønske med is, frugt, mousse og så videre.

50 gram mandler
50 gram pistaciekerner, usaltede
50 gram smør
100 gram rørsukker
4 spsk glukosesirup
et nip salt

Kom mandler (behøver ikke være smuttede) og pistaciekerner i en foodprocessor eller minihakker og blend dem et øjeblik, så der stadig er nogle af nøddestykkerne, der er lidt grovere hakket end resten. Ryst beholderen lidt, så de groveste stykker lægger sig øverst. Tag ca. 2 spsk af de grovere nøddestykker fra og sæt til side. Blend videre til resten er som fint rasp.

Smelt smørret og kom det op til nødderne sammen med sukker, glukosesirup og salt og blend til det er ensartet. Rør de lidt grovere nøddestykker i og fordel massen i 8 ens klatter med god afstand på to bageplader med bagepapir. Bred klatterne lidt ud, så de er nogenlunde cirkulære.

Bag en plade ad gangen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter til kagerne er lidt lysebrune i farven. Sæt 4 ramekiner eller små skåle frem med bunden i vejret. Hvis du bruger skåle, så skal de have flad bund.

Tag pladen ud af ovnen og lad kagerne køle et øjeblik på pladen. Læg derefter kagerne over hver sin ramekin eller lille skål og tryk dem forsigtigt ned over kanten for at forme en lav skål. Lad dem køle helt af og opbevar dem derefter i tætlukket kagedåse eller lignende.

Hvis kagedåsen er tæt, kan skålene holde sig en uges tid.

💡 Tip!
Skålene kan f.eks. fyldes med denne hindbærmousse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.