Nøddekurve

Disse sprøde nøddekurve er herlige som dessert eller kage fyldt med is og friske bær eller med en mousse, creme eller fromage. Denne portion er til 8 – 9 stk.

75 gram hasselnødder eller blandede nødder
75 gram smør
60 gram glucosesirup
60 gram sukker
40 gram hvedemel

3 ens glas, kopper eller skåle, ca. 5 – 6 cm i diameter

Smørret blødgøres eventuelt et øjeblik i mikroovnen. Det skal bare være blødt, ikke smeltet. Nødderne hakkes groft i en minihakker eller med en god, savtakket kniv. Alt røres sammen.

Læg bagepapir på to bageplader og tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Del dejen i 9 ca. lige store dele. Læg 3 klatter dej på hver plade med god afstand. Tryk dem eventuelt lidt flade. Pas også på afstanden til kanterne af bagepladen. Kagerne flyder meget ud og skal have plads til at blive runde.

Sæt kun én plade i ovnen ad gangen med ca. 5 minutters mellemrum. På denne måde har du tid til at forme kurvene inden de stivner. Bag ca. 10 minutter til kagerne er store og jævnt brune også i midten.

Sæt 3 glas klar på bordet med bunden i vejret.

Tag bagepladen ud af ovnen og træk bagepapiret ud på bordet. Lad kagerne køle af et øjeblik og løft så forsigtigt kagerne over på hver sit glas med en tynd paletkniv. Hjælp dem evt. lidt med at folde pænt ned over glasset. Når kagerne er stivnet og kolde løftes de forsigtigt af glassene og stilles et tørt sted til de skal bruges. Hvis du bager kurvene flere dage før, så opbevares de i en lufttæt dåse, men de går let i stykker.

Træk bagepapiret tilbage på bagepladen og læg de næste 3 klatter dej på. Fortsæt til dejen er brugt op.

Nøddekurvene fyldes og pyntes umiddelbart inden servering.

2016-03-06 19.23.49

💡 Tip
Prøv f.eks. at fylde kurvene med hjemmelavet blåbær-is og friske bær. Pynt eventuelt med et par mynteblade eller citronmelisse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.